-15% na wszystkie pakiety z kodem WAKEUP ⏰
Do końca promocji zostało:
Dni
H
Min
Sek

Numer kontaktowy:

Adres email:

Sylwester – przepisy na keto przekąski

Poznaj kilka przepisów na sylwestrowe keto przekąski, które z pewnością zachwycą Twoich gości.

Sylwester to jedno z najbardziej ekscytujących wydarzeń roku, pełne radości, śmiechu, a także pysznych potraw. Dla tych, którzy trzymają się diety keto, istnieje wiele kreatywnych pomysłów na przekąski, które nie tylko spełnią ich kulinarną wyobraźnię, ale również zachowają zgodność z zasadami diety. Oto kilka przepisów na sylwestrowe keto przekąski, które z pewnością zachwycą Twoich gości.

Szparagi grillowane w boczku 

Składniki:
  • Duży pęczek szparagów
  • Boczek surowy wędzony w cienkich plastrach
  • 2 łyżki oliwy do smażenia
  • 15g parmezanu
  • Sól
  • Pieprz
Przygotowanie:
  1. Szparagi umyj, osusz, a także odłam zdrewniałe końcówki.
  2. Każdy szparag posmaruj oliwą, dopraw solą i pieprzem, a następnie owiń plasterkiem boczku.
  3. Patelnię grillową zwilż pozostałościami oliwy i smaż szparagi przez 5 minut z każdej strony, pilnując, aby główki znajdowały się przy krawędzi patelni.
  4. Na koniec, tuż przed podaniem posyp szparagi odrobiną tartego parmezanu.

Keto mozzarella sticks 

Składniki:
  • 100g twardej mozzarelli (w bloku)
  • 1 jajko
  • 80g mąki migdałowej
  • Szczypta soli
  • Szczypta ziół prowansalskich
  • Wybrany olej do smażenia
Przygotowanie:
  1. Mozzarellę pokrój w słupki o boku ok. 1cm.
  2. Mąkę migdałową wymieszaj z solą, a także ziołami prowansalskimi.
  3. Następnie panieruj podwójnie: jajko, mąka migdałowa, jajko, mąka migdałowa.
  4. Smaż na głębokim oleju przez kilka minut, aż do zarumienienia i miękkości sera.
  5. Podawaj samodzielnie lub z dodatkiem ulubionego sosu – tak jak lubisz! 

Koreczki caprese 

Składniki:
  • 20 mini-kulek mozzarelli
  • 10 pomidorów koktajlowych
  • 20 listków bazylii
  • Łyżka oliwy
  • Szczypta oregano
Przygotowanie:
  1. Pomidory koktajlowe umyj, a następnie przekrój na pół.
  2. Nadziewaj na wykałaczki w kolejności: połówka pomidora miąższem do dołu, kulka mozzarelli, a następnie listek bazylii.
  3. Po przygotowaniu wszystkich koreczków Caprese, skrop całość oliwą i posyp oregano i gotowe. 

Mini serniczki kokosowe z malinami 

Składniki: 

Ciasto:

  • 80g wiórków kokosowych
  • 80g masła
  • 2 jajka
  • 2 płaskie łyżki mąki kokosowej
  • 1 łyżeczka erytrolu lub innego wybranego słodzika

Twaróg:

  • 300g sera śmietankowego
  • 2 jajka
  • Szczypta wanilii
  • 1 łyżeczka świeżo startej skórki cytryny
  • Szczypta proszku do pieczenia
  • 2 łyżki erytrolu i kilka kropel stewii

Dekoracje:

  • Maliny
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • 1 łyżeczka masła
  • ½ łyżeczki wybranego słodzika
Przygotowanie spodu:

Rozpuść masło, a po ostudzeniu dokładnie wymieszaj je z wiórkami kokosowymi, jajkami, solą, mąką kokosową i erytrolem. Foremki do muffinek natłuść odrobiną masła, a następnie wyłóż do nich przygotowaną masę.

Przygotowanie Twarogu:

Jaja, ser, szczyptę wanilii, skórkę cytrynową i szczyptę proszku do pieczenia dokładnie zmiksuj. Następnie dodaj słodzik do smaku i wyłóż na ciasto kokosowe.

Dekoracja i pieczenie

Na maśle upraż płatki migdałowe ze słodzikiem. Wyłóż je na serniczki i dodaj po 2-3 świeże maliny na każde ciastko. Następnie rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz serniczki przez 30 minut. 

Spróbuj tych przepisów na nowy rok i zaskocz swoich gości wyjątkowymi smakami. Niech nadchodzący rok obfituje w kolejne kulinarne odkrycia, a z nami z pewnością się to uda. Szczęśliwego Nowego Roku pełnego smaku i zdrowia

 

Udostępnij na:
0 0 głosów
Ocena artykułu
Subskrybuj
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w tekście
Zobacz wszystkie komentarze
alpilean ice hack
alpilean ice hack
3 miesięcy temu

I like the efforts you have put in this, regards for all the great content.

więcej wiedzy

Spodobał Ci się nasz artykuł?

Sprawdź jeden z kolejnych artykułów, które mogą Cię zainspirować i poszerzyć Twoją wiedzę.

Newsletter

Halo baza, tu nowości i promocje! Zapisz się do newslettera i bądź na bieżąco. Nie martw się! Nie będziemy spamować, wysyłamy tylko ważne informacje.